MikroKopter - Forum » Construction » Cant start engine octo redundant fc3.0

Cant start engine octo redundant fc3.0

Neues Thema Antwort

Seite: 1

Autor Neuer Beitrag
Mitglied
Registriert seit: Mar 2017
Beiträge: 7
Hello

I fixed my compilation trouble yesterday nigh, and I now try to get the drone running using default firmwares (not compiled, downloaded them from the website).

But now I cant get the engine to spin....

I double checked, realized that my slave didn't have the jumper soldered, so I did it.

But still can't get them to spin, as I can run the engines from the MK-tool I think that my wires are at the correct position (will upload picture too just in case).

http://imgur.com/a/9X0sw MK-tool output
http://imgur.com/a/v9zR0 Wires

I re-wired it two times, re-flashed the FC with the slaves and master firmware, double checked, re-flashed the NC.

But I still can make it spin (propellers off).

Taking any ideas/advices :)
Mitglied
Registriert seit: Mar 2017
Beiträge: 7
Update:

As I cant find the problem, I reseted the master to normal FC, removed the slave one.
So Im now trying with a basic setup.

Before flight test:
I do gyro calibration.
Activate gps and altitude control, wait for gps fix.
Put throttle down, yaw left, nick down, roll left.

And nothing happen...
Am I doing something wrong?

EDIT: I could get the motors to start once.
Now every-time I try to arm them the Kopter start to beep until I stop to keep the stick on the startup position.

Note: In MKtool I can start all engine without trouble, same when I power the drone.
« Bearbeitet von Elleryn am 16.03.2017 08:48. »
Mitglied
Registriert seit: Jun 2011
Beiträge: 309
Ort: zwischen Donau, Isar und Vils
Elleryn meinte
Put throttle down, yaw left, nick down, roll left.

And nothing happen...
Am I doing something wrong?


"throttle down" + "yaw right" starts the motors:
http://wiki.mikrokopter.de/en/Erstinbetriebnahme/Step14

Armin
Mitglied
Registriert seit: Nov 2012
Beiträge: 239
Ort: Ankara
Did you do ACC-Calibration ? And yes motor start is right, stop is left.

ACC Calibration Wiki
« Bearbeitet von mehmetyldz87 am 16.03.2017 10:23. »
Mitglied
Registriert seit: Mar 2017
Beiträge: 7
Its left for me as I have yaw inverted on RC (used to it, should have said it)

Acc-calibration is done and culprit for non-redundant setup as been found, changed the GPS module and problem is gone.

Now I still have the trouble with the redundant setup.

When I do the Acc calibration I always have the err22 (compass) even after calibration.

Does the start process differ on redundant ?
« Bearbeitet von Elleryn am 16.03.2017 11:23. »
Mitglied
Registriert seit: Nov 2012
Beiträge: 239
Ort: Ankara
No, there is no differences between normal and redundant mode.

1-Are you sure about installation? -> http://wiki.mikrokopter.de/Redundant

2-Do you use the right software? -> http://wiki.mikrokopter.de/en/Download

3-Have you loaded the settings you have loaded into the master controller into the slave controller?

4-Have you done calibration methods? -> http://wiki.mikrokopter.de/en/Calibrate

5-Are you sure about transmitter/receiver settings ? -> http://wiki.mikrokopter.de/en/Sender

6-Did you do function test? -> http://wiki.mikrokopter.de/Redundant#Funktionstest

7-Are you sure about right settings? -> http://wiki.mikrokopter.de/en/MK-Parameter

8-Have you ever follow these steps ? -> http://wiki.mikrokopter.de/en/Erstinbetriebnahme

Regards
Mehmet
« Bearbeitet von mehmetyldz87 am 16.03.2017 14:29. »
Mitglied
Registriert seit: Mar 2017
Beiträge: 7
1 to 8 have been done.

Will restart again and update.

Edit: Done once more, still can't arm, no error but drone beeps as long as I keep the stick in start position.

Will go this week-end to an RC-club close to Tokyo to see someone with more experience on MK, Im really out of idea.

Edit2: I tested the slave card alone (removed solder on slave/maser jumper on the back), reseted its software, I got the same trouble on the card alone without any error code or anything strange in MKtool.
I'll borrow another fc3.0 and test.
« Bearbeitet von Elleryn am 17.03.2017 04:29. »
Mitglied
Registriert seit: Nov 2012
Beiträge: 239
Ort: Ankara
My advice , you should need to contact with @LohtarF (support@hisystems.de)
Mitglied
Registriert seit: Mar 2017
Beiträge: 7
Ok works perfectly fine with the new FC.

I think I cant send not working gps+fc back as they are:
1) not new
2) property of another company

But I already send those parts to said company telling them they are not working.

Glad I got it working afterall :)

Now time to make some code & testings :D

Neues Thema Antwort

Seite: 1

MikroKopter - Forum » Construction » Cant start engine octo redundant fc3.0